Kremasti tiramisu sa slatkom pavlakom i rumom

Jedan od omiljenih recepata italijanske kuhinje...

Sastojci:

Krem:

- 5 kašika šećera

- 4 dl slatke pavlake

- 500 g maskarpone sira

- 400 g piškota (isključivo za tiramisu)

- 1 dl ruma

- 4 dl jake crne kafe bez šećera

- 5 kašika kakaa za posipanje

- 3 šlag fiks

- 1 kesica instant želatina

Priprema:

Krema:

Odvojite žumanca i umutite ih penasto sa šećerom. Dodajte maskarpone sir, instant želatin, pola kašike ruma i napravite kremastu smesu. Čvrsto umešajte slatku pavlaku i šlag fiks, pa dodajte u penastu smesu žumanca, šećer i maskarpone sir. Na kraju dodajte čvrst sneg od belanaca.

Ohlađenu kafu ulijte u dublju posudu, dodajte rum i jednu po jednu piškotu na brzinu umočite u kafu, ali da ne upije puno. Na piškote stavite pola krema, red piškota i preostali krem, pa pospite kakaom po vrhu. Kolač stavite u frižider, pa posle par sati, možete ga poslužiti.

(Telegraf.rs)