Kremasti tiramisu sa slatkom pavlakom i rumom
Jedan od omiljenih recepata italijanske kuhinje...
Sastojci:
Krem:
- 5 kašika šećera
- 4 dl slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 400 g piškota (isključivo za tiramisu)
- 1 dl ruma
- 4 dl jake crne kafe bez šećera
- 5 kašika kakaa za posipanje
- 3 šlag fiks
- 1 kesica instant želatina
Priprema:
Krema:
Odvojite žumanca i umutite ih penasto sa šećerom. Dodajte maskarpone sir, instant želatin, pola kašike ruma i napravite kremastu smesu. Čvrsto umešajte slatku pavlaku i šlag fiks, pa dodajte u penastu smesu žumanca, šećer i maskarpone sir. Na kraju dodajte čvrst sneg od belanaca.
Ohlađenu kafu ulijte u dublju posudu, dodajte rum i jednu po jednu piškotu na brzinu umočite u kafu, ali da ne upije puno. Na piškote stavite pola krema, red piškota i preostali krem, pa pospite kakaom po vrhu. Kolač stavite u frižider, pa posle par sati, možete ga poslužiti.
(Telegraf.rs)