Aromatične kruške kuvane u crvenom vinu

Servirajte ih dobro ohlađene uz sladoled od vanile!

Sastojci za 4 osobe:

- 4 komada većih tvrdih krušaka

- 4 šolja crvenog vina

- 1 šolja braon šećera

- 1 stapić cimeta

- sladoleda od vanile po potrebi

Priprema:

Oljuštiti koru krušaka i ostaviti peteljke. U dublji sud stavite šećer i vino da provri, smanjite temeraturu i onda dodajte kruške koje ćete staviti uspravno da budu u vinu do peteljki. Kuvati nekih pola sata, sve dok vino postane gusti sirup, a kruške meke.

Ako su kruške pre kuvane nego što je vino postalo sirup, samo ih izvadite i ostavite vino još da se kuva. Kad je sve gotovo staviti da se ohladi, i možete servirati sa kuglom sladoleda i preliti odozgo i krušku i sladoled sa sirupom.

(Telegraf.rs)