Čokoladni crni kolač bez jaja

Sočno, slatko i potpuno čokoladno...

Sastojci za testo (meri se čašom od jogurta):

- 3 čase brašna

- 3 čaše šećera

- 1 časa ulja

- 3 kašike kakaa ili čokolade u prahu

- 2 kašičice sode bikarbone

- 3 jogurta

Sastojci za glazuru:

- 150 g maslaca

- 150 g čokolade za kuvanje

- 1 čaša šećera

- 10 kašika mleka

Priprema:

Sve sastojke za testo izmešati i nekoliko minuta miksati najvećom brzinom. Smesu izliti u namašćeni i brašnom posuti pleh i peći na 180°C, 25 minuta. Zagrejati maslac, umešati čokoladu, šećer i mleko, pa sve dobro izmešati da smesa bude glatka.

Čokoladnom glazurom preliti hladan kolač, ukrasiti ili servirati sa slagom, a možete samo posuti  sa mlevenim prženim orasima. Mekan je i sočan, jer mu jogurt daje svežinu i što duže stoji sve je bolji.

(Telegraf.rs)