Bela rozen torta sa pudingom od vanile

Pravo romantično i nežno zadovoljstvo...

Sastojci za 10 osoba:

- 1 pakovanje rozen korica

Za prvi fil:

- 1.5 l mleka

- 10 kašičica šećera

- 200 g pudinga od vanile

- 250 g maslaca

- 200 g prah šećera

Za drugi fil:

- 500 g belog šlag krema

- 300-400 ml mleka

- 3 čaše kisele pavlaka sa 20% mlečne masti

- 150 g mlevenog keksa

Za premazivanje:

- 200 g šlag krema

- 150 ml mleka

Priprema:

Priprema prvog fila:

Staviti da provri 1.2 l mleka, a u preostalih 3 dl umutiti šećer i puding, pa zakuvati u provrelom mleku. Kad se zgusne skloniti da se ohladi. Posebno umutiti maslac sa prah šećerom, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Priprema drugog fila:

Umutiti šlag sa mlekom da bude baš čvrsto, pa umešati  kiselu pavlaku i mlevenu plazmu, a onda sve lepo izmešati.

Tortu filovati tako što ide jedna rozen korica pa prvi fil pa drugi i sve tako. Tortu ukrasiti umućenim šlagom.

(Telegraf.rs)