Pica iz pleha, od testa koje se ne mesi
0
0
Brzo se sprema i ukus je sjajan!
Sastojci:
Testo:
Preporučujemo
Ovaj Srbin je najbogatiji čovek na Balkanu: Objavljena lista 100 najbogatijih poslovnih ljudi u regionu
Zbogom Lenka Dunđerski: Oglasio se čuvar prodatog dvorca Sokolac! Pazio ga 40 godina, sad sve odlazi u zaborav
Za meru 1-šoljica za crnu kafu
- 5 šoljice brašna
- 3 šoljice mleka (toplog)
- 1 šoljica ulja
- 1 kvasac
- 1 jaje
Fil:
- kečap
- rendani kaskavalj (žuti sir)
- šampinjoni
- šunka
Priprema:
U vanglicu za mešenje staviti sve sastojke za testo i dobro umutiti. Dobićete testo koje nije puno tvrdo i nemožete ga mesiti sa rukama. Viljuškom uzimate od testa i raspoređujete na prethodno namazani pleh sa maslacem. Ako ne možeite ravnomerno da rasporedite testo namažite ruke sa uljem i raporedite. Sloj treba staviti koliko možete tanji.
Na testo namažite kečap, pa rendani sir, šunku i šampinjone. Ovako i spremna pica, neka odstoji 15-20 min pa pecite na 220°C oko 15 min.
(Telegraf.rs)