Ukusne galete spremane sa suvim kvascem

Servirajte ih preivene medom i sa sezonskim voćem!

Sastojci:

- 250 g mekog brašna

- 1 kesica suvog kvasca

- 2 komada jaja

- 3 dl mleka

- 30 g šećera

- 65 g putera

- 1 kašičica vanilin šećera

- prstohvat soli

- šećer u prahu ili džem po izboru

Priprema:

Zagrejati mleko, a puter otopiti. Pomešati brašno, kvasac, umućena jaja, šećer, vanilin šećer i malo soli. Dolivati polako mleko i mutiti srednjom brzinom miksera, pa dodavati i puter dok se svi sastojci ne povežu. Staviti posudu na toplo mesto dok se masa ne udvostruči.

Ugrejati aparat za galete, sipati po kutlaču testa  i peći dok ne dobije željenu boju. Ohlađene galete posuti prah šećerom i premazivati džemom, eurokremom ili medom, kako volite.

(Telegraf.rs)

Teme