Sveži kroasani sa džemom
0
Uvek poželjno - najpoznatije francusko pecivo!
Sastojci:
- 1 časa mleka
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 časa jogurta
- 2 jaja
- oko 750 g brašna
- 1 kašičica soli
- 250 g maslaca
- džem po izboru
Za fil:
- neslani sir (rikota)
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku sa šećerom, umutiti jaja, dodati jogurt, brašno posoliti, pa u njega umešati ostale sastojke. Umesiti testo i rastanjiti u pravougaonik na 1 cm debljine, izrendati maslac po razvučenoj kori i preklopiti više puta kao za salčiće, ponovo razvući koru u pravougaonik i iseći na jednake trougliće koje savijete kao za kiflice.
Možete puniti rikotom, a mogu biti i prazni. Premazati jajetom, ostaviti 2 h da kroasani narastu, a zatim ih ispeći u zagrejanoj rerni. Servirati s džemom.
(Telegraf.rs)