Sočna i mirisna torta od jagoda
Isti recept možete probati i sa malinama - ne zna se koja je verzija bolja!
Sastojci:
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl ulja
- 1 dl mleka
Krem:
- 2 pudinga od jagoda (može i od vanile)
- 300 g jagoda
Dekoracija:
- 500 ml pavlake za šlag
- par jagoda
Priprema:
Odvoj belanca od žumanaca. Izmiksaj belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodaj žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim dodaj brašno s praškom za pecivo i to izmješaj sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kuvaj puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.
Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte. Kada je kora pečena i ohlađena prerežite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore. I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema. Pustite da se dobro ohladi i stegne, pa izmiksajte pavlaku za šlag te premažite tortu. Ukrasite je jagodama koje ste narezali na kriške i pospite sitnim šećerom.
(Telegraf.rs)