Jednostavni mafini sa čokoladom

Ima li šta bolje od čokoladnih mafina serviranih uz sezonsko voće?

Sastojci:

- 270 g brašna

- 1 prašak za pecivo

- prstohvat sode bikarbone

- 200 g šećera

- 2 kesice vanilin šećera

- 100 g maslaca za kolače

- 2 jaja

- 150 ml jogurta

- 5 kašika mleka

- 150 g čokolade za kuvanje

- par kapi arome vanile

Priprema:

Omekšajte maslac, pa ga dobro izmešajte sa šećerom, postepeno dodajte jaja, jogurt, mleko i mešajte dok masa ne postane kompaktna. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kašikom dodavati u prethodnu smesu, pa mešati dok se ne ujednači i u to dodati naseckanu na kockice čokoladu i aromu vanile.

Papirne korpice staviti u kalup za mafine, i udubljenja puniti do 2/3 visine, jer će mafini narasti prilikom pečenja. Peći  na temperaturi od 190 stepeni oko 15-20 minuta, izvaditi iz rerne, prohladiti i poslužiti.

(Telegraf.rs)