Ukusna voćna štrudla sa orasima
Biskvit, kajsije, pomorandže i cimet - divna kombinacija ukusa!
Sastojci za 12 osoba:
- 2o0 g maslaca za kolače
- 2o0 g šećera
- 1 jaje
- 2 žumanca
- 5o0 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- limunova i pomorandžina kora
Fil:
- marmelada od kajsija i pomorandže
- 2 dl seckanih oraha
- 3-4 kašike suvog grožđa
- pola kašičice cimeta
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Maslac i šećer penasto umutite, dodajte jedno jaje i dva žumanca, pomešajte sve ostale sastojke i umesite mekano testo. Testo podelite na tri loptice i ostavite u frižideru 30 minuta. Rashlađeno testo razvijte tanko (najbolje na foliji), premažite mrmeladom i pospite sa svim ostalim sastojcima. Urolajte i položite na namašćen pleh.
Štrudlu pecite na temperaturi od 175°C, dok lagano ne porumeni, ohlađno pospite sitnim šećerom ili ukrasite čokoladom, hladno isecite na kriške.
(Telegraf.rs)