Ukusna voćna štrudla sa orasima

Biskvit, kajsije, pomorandže i cimet - divna kombinacija ukusa!

Sastojci za 12 osoba:

- 2o0 g maslaca za kolače

- 2o0 g šećera

- 1 jaje

- 2 žumanca

- 5o0 g brašna

- kašičica praška za pecivo

- limunova i pomorandžina kora

Fil:

- marmelada od kajsija i pomorandže

- 2 dl seckanih oraha

- 3-4 kašike suvog grožđa

- pola kašičice cimeta

- 1 vanilin šećer

Priprema:

Maslac i šećer penasto umutite, dodajte jedno jaje i dva žumanca, pomešajte sve ostale sastojke i umesite mekano testo. Testo podelite na tri loptice i ostavite u frižideru 30 minuta. Rashlađeno testo razvijte tanko (najbolje na foliji), premažite mrmeladom i pospite sa svim ostalim sastojcima. Urolajte i položite na namašćen pleh.

Štrudlu pecite na temperaturi od 175°C, dok lagano ne porumeni, ohlađno pospite sitnim šećerom ili ukrasite čokoladom, hladno isecite na kriške.

(Telegraf.rs)