Preslatki kokos rolat na originalan način

Obavezno probajte ovaj jednostavan desert, koji se ne peče...

Sastojci:

Crni deo:

- 250 g mlevenog keksa

- 125 g prah šećera

- 1 kašika kakao praha

- 1 šolja jake skuvane kafe

Beli deo:

- 125 g maslaca

- 125 g prah šećera

- 100 g kokosa

Glazura:

- 100 g bele čokolade

- 2 kašike ulja

- 2 kašike mleka

Priprema:

Mleveni keks, prah šećer i kakao izmešati uz dodavanje skuvane kafe da se dobije masa ni previše gusta, ni retka. Masu rastanjiti na samolepljivoj foliji. Maslac umutiti sa prah šećerom i dodati kokos. Premazati preko crnog dela, pa pažljivo urolati. Belu čokoladu otopiti sa 2 kašike ulja, u otopljeno umešati 2 kašike mleka, pa preliti preko rolata.

Ako želite možete koristiti prehrambene boje da ovi rolati budu zanimljivije posluženje na proslavama.

(Telegraf.rs)