Mirisne princes krofne, ukrašene jagodama

Omiljeni desert, sada je još bolji...

Sastojci:

Krem:

- 7 dl mleka

- 7 kašike šećera

- 3 jaja

- 50 g maslaca

- 7 kašike brašna

- malo prah šećera

- 1 kesica vanilin šešera

Priprema:

Testo za ove princes krofne je isto kao i za tulumbe iz rerne. Kašičicom stavljajte testo na uljem podmazan pleh i pecite ga kao i tulumbe oko 30 minuta (bez otvaranja rerne). Pečene i ohlađene krofne presecite i punite kremom. Za krem skuvajte 6 dl mleka sa šećerom i maslacom.

Posebno umutite žumanca, dodajte brašno i sa 1 dl mleka dobro razmutite, dodajte u provrelo mleko i skuvajte krem neprestano mešajući. Kada se krem zgusne, sklonite i u vruće umešajte šam od belanaca. Gotovim kremom punite krofne. Princes krofne pospite prah šećerom, vanilin šećerom, a možete da ih ukrasite sa komadima svežih jagoda.

(Telegraf.rs)