Puding sa dodacima svežeg voća i voćnim prelivom

Prava poslastica za decu i odrasle!

Sastojci:

- 60 g integralnog keksa

- 1 puding vanila s komadićima jagoda

- 3 kašike šećera

- 500 ml mleka

- 300 g bobičastog voća (jagode, maline, borovnice, kupine)

- 200 ml šlaga

Priprema:

U čaše za posluživanje na dno stavite izlomljeni keks. Prašak za puding pomiešajte sa šećerom i 5 kašika mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, sklonite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i mešajući kuvajte 1-2 minuta. Vruć puding izlijte u čaše preko izlomljenog keksa (ne da napunite čaše) i ostavite da se hladi. Voće operite i narežite, a šlag izmutite.

U čaše rasporedite voće, na njega nanesite šlag i ukrasite. Umesto u čaše, puding možete da formirate u nekom kalupu, pa kada ga iz njega izvadite odozgo sipajte voćni preliv. Puding s voćem poslužite ohlađen.

(Telegraf.rs)