Spremite krofne po receptu naših baka
2
Ukrašene čokoladom još su slađe!
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 jaje
- 1 mala šoljica ulja
- 1 mala šoljica šećera
- 25 g svežeg kvasaca
- malo soli
- ruma po ukusu
- narendana kora od pomorandže
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Kvasac rastopi u malo vode. Sve sastojke zajedno sa kvascem zamesi sa mlakom vodom. Testo ne bi trebalo da se lepi za ruke. Ostaviti u toploj prostoriji da se udupla. Premesi testo dva puta. Razvuci koru oklagijom pa čašom vadi krofne. Ostavi da još malo nadođu pa pržiti u dubokom ulju. Posuti šećerom u prahu ili kristal šećerom, ako više volite.
Na kraju rastopite crnu čokoladu pa prelijte preko svake krofne, biće još bolje.
(Telegraf.rs)