Jednostavna medena srca od integralnog keksa
1
Mame izgledom i ukusom - a začas se naprave!
Sastojci:
- 450 g integralnog keksa
- 100 g marmelade
- 3 velike kašike meda
- 100 g tamne čokolade
- 2 kašičica začina za medenjake
- 50 ml mleka
- šarene mrvice za ukras
- po želji glazura od čokolade
Priprema:
Keks samleti, pa u njega dodati med, pekmez, začin i dobro rukama izmešati da se sve poveže. Čokoladu izlomiti, preliti mlekom i otopiti na pari, dodati u smesu i sve još dobro promešati. Po želji staviti više začina za medenjake. Smesu istresti na foliju i razviti na 1 prst debljine, vaditi kalupima srca ili neke druge oblike.
Po želji gornji deo umočiti u čokoladnu glazuru i posipati šarenim mrvicama. Čuvati u frižideru, a pre posluživanja, ostaviti ih 15 minuta na sobnoj temperaturi.
(Telegraf.rs)