Jednostavna medena srca od integralnog keksa

Mame izgledom i ukusom - a začas se naprave!

Sastojci:

- 450 g integralnog keksa

- 100 g marmelade

- 3 velike kašike meda

- 100 g tamne čokolade

- 2 kašičica začina za medenjake

- 50 ml mleka

- šarene mrvice za ukras

- po želji glazura od čokolade

Priprema:

Keks samleti, pa u njega dodati med, pekmez, začin i dobro rukama izmešati da se sve poveže. Čokoladu izlomiti, preliti mlekom i otopiti na pari, dodati u smesu i sve još dobro promešati. Po želji staviti više začina za medenjake. Smesu istresti na foliju i razviti na 1 prst debljine, vaditi kalupima srca ili neke druge oblike.

Po želji gornji deo umočiti u čokoladnu glazuru i posipati šarenim mrvicama. Čuvati u frižideru, a pre posluživanja, ostaviti ih 15 minuta na sobnoj temperaturi.

(Telegraf.rs)