Krem od mleka sa svežim jagodama

Lagani desert za prolećne dane...

Sastojci za 4 osobe:

- 200 g jagoda

- 4 komada keksa

- 1 kesica pudinga od vanile koji se ne kuva(zamena je skuvan i ohlađen puding)

- 80 g šlag od vanile

- 500 ml mleka

- nekoliko listova sveže nane

Priprema:

Jagode oprati i očistiti od peteljki. Puding izručiti iz kesice u posudu sa 3 dl mleka i mikserom mutiti par minuta. Šlag krem pomešati sa ostatkom mleka i umutiti. Listove nane oprati i osušiti. Pripremiti 4 činijice za sladoled. U svaku izlomiti po 1 keks i pokvasiti ga sa kašikom mleka. U svaku posudu staviti po 2 kašike pudinga od vanile. Odozgo staviti jagode. Opet naneti po 2 kašike pudinga. Sada u svaku činiju stavite po 3-4 kašike šlag krema.

Ukrasiti jagodama i listovima nane. Pošto je ovo poslastica koja se pravi sa hladnim mlekom, a sprema se jako brzo nije potrebno dodatno je hladiti već može odmah da se konzumira. Takođe, možete poslužiti i u malim korpicama sa svežom jagodom odozgo.

(Telegraf.rs)