Mini-tart od lisnatog testa i jabuka

Sastojci:

- 1 pakovanje lisnatog testa

- 2 jabuke

- 1/2 limuna

- 2 kesice šećera u prahu

- 20 g maslaca

- malo cimeta

- 1 kašika mlevenih oraha

- malo maslaca za kalupčiće

Priprema:

Pripremite male kalupe za tart i premažite ih maslacem. Iscedite sok od pola limuna. Operite jabuke, oljuštite i isecite na tanke kriške. Pospite sok od limuna po jabukama, dodajte šećer u prahu i cimet. Otopite maslac , pospite preko jabuka i sve dobro promešajte. Ostavite po strani da jabuke upiju sve te mirise. U medjuvremenu uzmite lisnato tijesto i izrežite krugove ili pravougaonike, prema obliku kalupa koji imate, pa

ih složite unutra. Uzmite viljušku i izbockajte testo.

Uključite rernu na 200°C. Punite kalupčiće jabukama i pospite malo mlevenim orasima, bademima ili lešnicima. Pecite u rerni 15-20 minuta na 180°C. Kad su gotovi možete posuti šećer u prahu ili poprskati malo medom odozgo. Jako su ukusni još dok su vrući.

(Telegraf.rs)