Pavlova torta sa ananasom i jagodama
Za prave sladokusce!
Sastojci:
Za koru:
- 5 belanaca
- 1 vanilin šećer
- 250 g šećera u prahu
- 4 kašičice gustina
- 1 kašičica limunovog soka
Za fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 1 šlag fiks
- 3 kašike šećera u prahu
- 1 kašika voćnog likera
- 1 mango
- 2 kivija
- 3 koluta ananasa
- 200 g jagoda
Priprema:
Kora:
Belanca umutite u čvrst sneg, postepeno dodajte vanilin šećer i šećer u prahu uz mešanje i na kraju gustin pomešan s malo šećera i limunovog soka. Pripremljenu smesu izručite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, koji ste prethodno nauljili i formirajte krug (prečnik 22 cm). Pecite u rerni zagrejanoj na 120°C oko 90 minuta. Pečenu koru ostavite da se ohladi u rerni. Spolja mora biti hrskava, a iznutra svetle boje. Koru
premažite šlagom i po njoj rasporedite narezano voće. Pre posluživanja neka malo odstoji u frižideru.
Za fil:
Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šlag fiks, šećer u prahu i voćni liker. Voće narežite na manje komade, a deo jagoda možete usitniti u kašu i preliti preko voća (da bude sočnije). Ohlađenu tortu isecite i poslužite uz neki napitak ili glavno jelo.
(Telegraf.rs)