Ravioli sa belom čokoladom
Neodoljiva kombinacija ukusa!
Sastojci za 4 osobe:
Testo:
- 175 g brašna
- 4 kašike kakaa
- 3 kašike šećera
- 2 jaja
- 1 kašika ulja
Fil:
- 175 g bele čokolade
- 225 g maskarponea
- 2 jajeta
- 1 tečni slag
- malo soli, vanilin šećera i šećera
Priprema:
Od brašna, kakaa, šećera, jaja i ulja umesite testo. Testo umotajte u prozirnu foliju i stavite pola sata u frižider. U međuvremenu otopite čokoladu, malo ohladite, dodajte maskarpone i jaje, pa sve izjednačite žicom za mućenje i stavite u frižider. Izvadite testo i podelite na 2 dela. Jedan deo vratite u frižider, a drugi razvijte u pravougaonik što tanje možete. Prekrijte vlažnom krpom i sad razvijte na istu veličinu i
drugi deo testa. Fil stavite u špric i na jednom delu testa u odredenim razmacima stavljate male gomilice fila.
Na testo između fila nanesite četkicom razmućeno jaje i pažljivo prekrijete drugim delom testa koje ste razvili na istu veličinu kao prvi deo testa. Slepite i izrežite okolo. Napravljene raviole ostavite 1/2 sata da se odmaraju, pa ih kuvajte u puno ključale vode kojoj ste dodali na vrh noža soli, šaku šećera i 1 vanilin šećer. Pažljivo mešajte da vam se ne bi zalepili za dno posude. Gotovi su kada isplivaju na površinu (4-5 min). Izvadite ih iz vode i odmah poslužite sa šlagom koji niste sasvim čvrsto umutili.
(Telegraf.rs)