Ravioli sa belom čokoladom

Neodoljiva kombinacija ukusa!

Sastojci za 4 osobe:

Testo:

- 175 g brašna

- 4 kašike kakaa

- 3 kašike šećera

- 2 jaja

- 1 kašika ulja

Fil:

- 175 g bele čokolade

- 225 g maskarponea

- 2 jajeta

- 1 tečni slag

- malo soli, vanilin šećera i šećera

Priprema:

Od brašna, kakaa, šećera, jaja i ulja umesite testo. Testo umotajte u prozirnu foliju i stavite pola sata u frižider. U međuvremenu otopite čokoladu, malo ohladite, dodajte maskarpone i jaje, pa sve izjednačite žicom za mućenje i stavite u frižider. Izvadite testo i podelite na 2 dela. Jedan deo vratite u frižider, a drugi razvijte u pravougaonik što tanje možete. Prekrijte vlažnom krpom i sad razvijte na istu veličinu i

drugi deo testa. Fil stavite u špric i na jednom delu testa u odredenim razmacima stavljate male gomilice fila.

Na testo između fila nanesite četkicom razmućeno jaje i pažljivo prekrijete drugim delom testa koje ste razvili na istu veličinu kao prvi deo testa. Slepite i izrežite okolo. Napravljene raviole ostavite 1/2 sata da se odmaraju, pa ih kuvajte u puno ključale vode kojoj ste dodali na vrh noža soli, šaku šećera i 1 vanilin šećer. Pažljivo mešajte da vam se ne bi zalepili za dno posude. Gotovi su kada isplivaju na površinu (4-5 min). Izvadite ih iz vode i odmah poslužite sa šlagom koji niste sasvim čvrsto umutili.

(Telegraf.rs)