POSNO! Desert od keksa i pudinga, serviran s voćem
Nešto slatko za one koji poste!
Sastojci:
- 60 g posnog integralnog keksa
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera
- 500 ml biljnog mleka po izboru
- 300 g bobičastog ili drugog voća (jagode, maline, borovnice, kupine, banana, kivi...)
- 200 ml biljnog šlaga
- opciono: za više vlakana ubacite kašiku čia semenki u puding!
Priprema:
U čaše za posluživanje na dno stavite izlomljeni keks. Prašak za puding pomešajte sa šećerom i 5 kašika mleka. Ostatak mleka zagrejte do vrenja, maknite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i mešajući kuvajte 1-2 minuta. Vrući puding izlijte u čaše preko izlomljenog keksa (ne da napunite čaše) i ostavite da se hladi.
Voće operite i narežite, a šlag umutite. U čaše rasporedite voće, na njega nanesite šlag i ukrasite. Puding s voćem poslužite ohlađen.
(Telegraf.rs)