POSNO! Desert od keksa i pudinga, serviran s voćem

Nešto slatko za one koji poste!

Sastojci:

- 60 g posnog integralnog keksa

- 1 puding od vanile

- 3 kašike šećera

- 500 ml biljnog mleka po izboru

- 300 g bobičastog ili drugog voća (jagode, maline, borovnice, kupine, banana, kivi...)

- 200 ml biljnog šlaga

- opciono: za više vlakana ubacite kašiku čia semenki u puding!

Priprema:

U čaše za posluživanje na dno stavite izlomljeni keks. Prašak za puding pomešajte sa šećerom i 5 kašika mleka. Ostatak mleka zagrejte do vrenja, maknite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i mešajući kuvajte 1-2 minuta. Vrući puding izlijte u čaše preko izlomljenog keksa (ne da napunite čaše) i ostavite da se hladi.

Voće operite i narežite, a šlag umutite. U čaše rasporedite voće, na njega nanesite šlag i ukrasite. Puding s voćem poslužite ohlađen.

(Telegraf.rs)