Potpuno drugačija "Čupava Kata" - ovaj put sa višnjama

Probali ste "Čupavu Katu" sa orasima i džemom od kajsija - a sada sledi novo iznenađenje!

Sastojci:

Testo:

- 250 g brašna

- 125 g maslaca

- 1 jaje

- prstohvat soli

- 50 g šećera

- 1 vanilin šećer

Fil:

- pakovanje višanja

- 1 puding od čokolade

Slatke mrvice:

- 175 g brašna

- 75 g šećera

- prstohvat soli

- 1 vanilin šećer

- 100 g maslaca

- ½ praška za pecivo

Priprema:

Testo:

Od 250 g brašna, 125 g maslaca (hladan maslac iseći na tanke listiće ili sitne kocke), jednog jajeta, prstohvata soli, 50 g šećera i vanilin šećera umesati glatko testo. Testo zatim staviti u  kalup i oblikovati ga po kalupu. Koristiti papir za pečenje i onaj kalup što se otvara jer je posle lakše.

Fil:

Testo posuti oceđenim višnjama, a preko višanja preliti predhodno skuvan puding od čokolade. Puding se kuva po upustvu, ali umesto mleka se koristi 400 ml soka od višnje.

Slatke mrvice:

Mikserom dobro umuttii 100 g maslaca, zatim dodati 175 g brašna, 75 g šećera, prstohvat soli, 1 vanilin  šećer i ½ praška za pecivo. Sve to mutiti mikserom dok se ne dobiju mrvice. Rukom se mogu formirati krupnije mrve, pa sa njima pospu višnje. Kolač se peče 50-60 minuta na 180°C. Ukoliko mrvice porumene pre nego što se završi vreme pečenja kolač prekriti listom papira za pečenje.

(Telegraf.rs)