Omiljeni desert s kokosom - rafaelo kuglice

Prepoznatljiva kombinacija kokosa i lešnika...

Potrebno je:

- 200 ml vode

- 300g šećera

- 250 g maslaca

- 400g obranog mleka u prahu

- 200 g sitnijeg kokosovog brašna

- 100 g oljuštenog i pečenog lesnika

- još 100 g kokosovog brašna za valjanje kuglica

Priprema:

Vodu i šećer uspinovati na ringli nekoliko minuta, da se sav secer istopi. Dodati iseckan maslac i kada se rastopi na laganoj temperaturi - postepeno dodavati mleko u prahu. Sve vreme mešajte da se ne stvore grudvice. Zatim dodajte i 200 g kokosovog brašna.

Mešavinu ohladiti otprilike 2 sata. Oblikovati kuglice, a u sredinu stavljati po jedan lešnik. Uvaljati gotove kuglice u kokosovo brašno i staviti u papirnate korpice.

(Telegraf.rs)