Omiljeni desert s kokosom - rafaelo kuglice
2
Prepoznatljiva kombinacija kokosa i lešnika...
Potrebno je:
- 200 ml vode
- 300g šećera
- 250 g maslaca
- 400g obranog mleka u prahu
- 200 g sitnijeg kokosovog brašna
- 100 g oljuštenog i pečenog lesnika
- još 100 g kokosovog brašna za valjanje kuglica
Priprema:
Vodu i šećer uspinovati na ringli nekoliko minuta, da se sav secer istopi. Dodati iseckan maslac i kada se rastopi na laganoj temperaturi - postepeno dodavati mleko u prahu. Sve vreme mešajte da se ne stvore grudvice. Zatim dodajte i 200 g kokosovog brašna.
Mešavinu ohladiti otprilike 2 sata. Oblikovati kuglice, a u sredinu stavljati po jedan lešnik. Uvaljati gotove kuglice u kokosovo brašno i staviti u papirnate korpice.
(Telegraf.rs)