Mirisni i slatki medenjaci iz rerne
Uvek poželjni na stolu...
Sastojci:
- 200 g lešnika
- 400 g pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 3 kašike meda
- 3 jaja
- malo cimeta
- malo klinčića u prahu
- 1 limun
Za premazivanje:
- 1 belance
Priprema:
Prašak za pecivo umešajte u brašno pa zajedno sa maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite. Zatim dodajte šećer, jaja, 50 g mevenih prženih lešnika, cimet, klinčiće, med, rendanu limunovu koricu, sok od pola limuna i sve dobro izradite. Testo mora odstajati na hladnom mestu oko sat vremena, a zatim od njega oblikujte veće valjke koje ćete narezati na komadiće veličine oraha.
Oblikujte kuglice, složite ih na namašćeni lim, malo spljoštite, premažite belancem i ukrasite celim lešnicima. Pecite ih u pećnici zagrejanoj na 220°C, oko 15 minuta.
(Telegraf.rs)