Kremasta pita s pomorandžama

Provereno ukusno slatko zadovoljstvo!

Sastojci:

- ½ šolje brašna

- 250 g putera

- 1 kašičica praška za pecivo

- malo soli

- voda

Za fil:

- 10 ravnih kašičica brašna

- 1 solja šećera

- 4 šolje mleka

- 1 pomorandža

- 4 jajeta

- šećer u prahu

- ½ kašičice cimeta

Priprema:

Umešati brašno, prašak za pecivo, so i vode koliko je potrebno da se umesi glatko testo. Gotovo testo ostaviti da se odmara 1 sat.

Za fil:

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i jednu šolju hladnog mleka i dobro umutiti. Zagrejati ostatak mleka (ne sme da provri) i uliti masu od jaja, sve vreme muteci. Kuvati dok se fil ne zgusne, skloniti sa vatre i dodati narendanu koru pomorandze.

Testo podeliti na dva dela i oba razvući oklagijom. Prvi deo staviti u namašćen pleh, uliti krem i pokriti drugim delom testa. Viljuškom izbušiti testo na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi, oko 45 min. Vreli kolač posuti mešavinom šećera u prahu i cimeta.

(Telegraf.rs)