Kolač od sira
Neobična "cheesecake" kombinacija, koju obavezno treba da probate
Sastojci :
- 200 g oštrog brašna tip 500
- 200 g glatkog brašna tip 500
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 40 g maslaca
Za fil:
- 750 g svežeg sira
- 100 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 500 ml mleka
- sok od pola limuna
- rendana limunova kora
- vanilin šećer
- 80 g suvog grožđa
- 60 g badema
Priprema:
Oštro brašno pomešajte sa glatkim brašnom, šećerom i praškom za pecivo. Dobro oceđen svež sir pomešajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, jajima, sokom od limuna, rendanom limunovom koricom, suvim grožđem, mlevenim bademima i mlekom. U namašćen pleh stavite ⅔ suve smese od brašna pa prelijte polutekućom smesom od sira i pospite ostatkom suve smese od brašna.
Maslac narežite na listiće i rasporedite ga po površini kolača. Pecite urerni zagrejanoj na 180 – 200°C oko sat vremena. Kolač narežite na kocke i pospite šećerom u prahu i poslužite.
(Telegraf.rs)