Kolač od sira

Neobična "cheesecake" kombinacija, koju obavezno treba da probate

Sastojci :

- 200 g oštrog brašna tip 500

- 200 g glatkog brašna tip 500

- 100 g šećera

- 1 prašak za pecivo

- 40 g maslaca

Za fil:

- 750 g svežeg sira

- 100 g šećera u prahu

- 3 jaja

- 500 ml mleka

- sok od pola limuna

- rendana limunova kora

- vanilin šećer

- 80 g suvog grožđa

- 60 g badema

Priprema:

Oštro brašno pomešajte sa glatkim brašnom, šećerom i praškom za pecivo. Dobro oceđen svež sir pomešajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, jajima, sokom od limuna, rendanom limunovom koricom, suvim grožđem, mlevenim bademima i mlekom. U namašćen pleh stavite ⅔ suve smese od brašna pa prelijte polutekućom smesom od sira i pospite ostatkom suve smese od brašna.

Maslac narežite na listiće i rasporedite ga po površini kolača. Pecite urerni zagrejanoj na 180 – 200°C oko sat vremena. Kolač narežite na kocke i pospite šećerom u prahu i poslužite.

(Telegraf.rs)