Novogodišnji kolač od tri sastojka koji je toliko ukusan da vam niko neće verovati da je bez jaja i putera

Kada ga jednom probate, stalno ćete ga praviti

Zvuči neverovatno, ali ovaj preukusan kolač možete da napravite očas posla, a potrebna su vam samo tri sastojka.

POSNO! Grčka baklava – poslastica koja osvaja

Srneća leđa – očaravajući desert

Iako je za originalan recept potreban crni čaj, možete da ga zamenite sa sokom od pomorandže ili jabuke.

Kako biste dobili najbolji mogući ukus, pratite naša uputstva i obavezno natopite voće 24 sata pre pečenja.

Ovo je zapravo najveća tajna jer će na ovaj način kolač biti savršeno vlažan.

Sastojci:

- 1 kilogram mešanog voća

- 3 šolje crnog čaja

- 3 šolje samodižućeg brašna

Priprema

Unapred ugrejte rernu na 125 stepeni Celzijusa. Pomešajte voće koje je bilo potopljeno u crnom čaju i brašno. U smesu dodajte preostali crni čaj ako je isuviše gusta.

Mešavinu stavite u duboku posudu i pecite je u rerni dva i po sata.

Ako ga budete držali u hermetičkoj posudi zamotan u aluminijumsku foliju ovaj kolač će biti svež mesecima.

(Telegraf.rs)