Čokoladni kolač sa suvim voćem

Prepustite se perfektnoj kombinaciji pomorandže, vanile, čokolade i suvog voća…

Potrebno je:

- 250 g brašna

- 250 g šećera

- 180 ml jogurta

- 1 dl ulja

- 1 kašičica praška za pecivo

- prstohvat soli

- 100 g čokolade za kuvanje

- 2 kašike kakaa

- ribana korica pomorandže

- nekoliko kapi ekstrakta vanile

- 200 g seckanig suvog voća po izboru: brusnice, orasi, grožđe, šljive, kajsije, smokve

Za glazuru umutiti:

- 125 g šećera u prahu

- 2 kašike vode

Suvo voće sitno iseckati. Ulje i čokoladu istopiti pa ostaviti da se malo ohladi, umešati šećer, vanilu, koricu pomorandže

i jogurt pa dobro izmešati. Brašno pomešati sa soli, praškom za pecivo, kakaom i suvim voćem, izmešati pa sipati smesu od

čokolade i izmešati da se sve sjedini.

Smesu sipati u kalup 30x10 cm obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C 45-50 minuta, proveriti

čačkalicom, zabosti je u sredinu kalača i ako je suva kolač je pečen.

Pečen kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se dobro ohladi, pa preliti glazurom.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.rs)