Čokoladni kolač sa suvim voćem
Prepustite se perfektnoj kombinaciji pomorandže, vanile, čokolade i suvog voća…
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 180 ml jogurta
- 1 dl ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike kakaa
- ribana korica pomorandže
- nekoliko kapi ekstrakta vanile
- 200 g seckanig suvog voća po izboru: brusnice, orasi, grožđe, šljive, kajsije, smokve
Za glazuru umutiti:
- 125 g šećera u prahu
- 2 kašike vode
Suvo voće sitno iseckati. Ulje i čokoladu istopiti pa ostaviti da se malo ohladi, umešati šećer, vanilu, koricu pomorandže
i jogurt pa dobro izmešati. Brašno pomešati sa soli, praškom za pecivo, kakaom i suvim voćem, izmešati pa sipati smesu od
čokolade i izmešati da se sve sjedini.
Smesu sipati u kalup 30x10 cm obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C 45-50 minuta, proveriti
čačkalicom, zabosti je u sredinu kalača i ako je suva kolač je pečen.
Pečen kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se dobro ohladi, pa preliti glazurom.
Foto-ilustracija: freefoodphotos.com
(Telegraf.rs)