Tradicija je uvek u modi: vanilice
1
U moru modernih recepata i deserata - ponekad se jednostavno zaželimo bakine kuhinje...
Potrebni sastojci:
250g maslaca
150g šećera
1 vanilin sećer
sok 1 limun
jaje (celo) + jedno žumance
1/2 kg brašna
džem od kajsija
Način pripreme:
Umutiti maslac, pa mu dodati šećer i jedan vanilin šećer. U smesu dodati sok limuna i malo narendane kore limuna. Zatim dodati jedno celo jaje i jedno žumance. Kada se to sve umuti, dodati i brašno. Dobijeno testo razvuci na željenu debljinu, vaditi željenim kalupom i peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Pazite da se vanilice ne prepeku i ne potamne. Kada se ispeku namazati jednu odozgo dzemom i prekriti je sa drugom vanilicom.
Foto-ilustracija: Pixabay.com
(Telegraf.rs)