Jednostavna čokoladna krema (mousse) bez jaja

Ako odaberete biljnu pavlaku i posnu čokoladu - ovaj recept može da se sprema i u vreme posta.

Potrebni sastojci:

- 500 g čokolade za kuvanje

- 0,5 l slatke pavlake

- 150 g šećera u prahu

- 100 g lešnika

- 50 ml rum

- seckani badem za ukrašavanje ili voće po izboru

Način pripreme:

Čokoladu izlomite u posudu i zalijte sa toliko vode da je pokrivena. Posudu stavite u vruću rernu, da se čokolada otopi. Zatim je izmešajte i pričekajte da se ohladi. Dodajte joj na šeceru prepržene, grubo mlevene lešnike, šećer i rum. Ulupajte pavlaku i dodajte ovoj masi. Neka se hladi 2 sata u frižideru. Poslužite posuto bademima ili ukrašeno voćem.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

(Telegraf.rs)