Kolač od mascarpone sira i bele čokolade
Svi vole Cheesecake - a priprema s belom čokoladom tu ljubav još više ojača...
Potrebno je:
- 350 gr omiljenog mlevenog keksa
- 125 gr otopljenog putera
- 200 gr krem sira po izboru
- 250 gr maskarpone sira
- 200 gr bele cokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 400 g jagoda ili bobičastog voća po izboru
- 2 kesice želatina
Podmažite kalup od 22-23 cm - idealno onaj sa pokretnim obručem. Sameljite keks i izmešajte sa rastopljenim puterom, pa rasporedite u kalup. Ostavite ovu koru da se ohladi u frižideru.
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)
Otopite čokoladu na pari. Odvojeno umutite pavlaku pa joj dodajte krem sir, a zatim dodajte i maskarpone i rastopljenu i prohlađenu čokoladu. Natopite 1 kasicu želatina i umešajte u sir. Ostavite da se prohladi i malo stegne.
Voće izmešajte sa želatinom, prethodno natopljenim u malo vode, pa sipajte preko krema od sira. Ostavite da se dobro ohladi i poslužite.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)