Transformacija ukusa kroz začine: karamelizovane banane
0
Malo termičke obrade, malo začina - i banana na koju smo navikli više neće biti ista!
Karamelizovane banane možete servirati sa šlagom i prelivom od čokolade ili sladoledom od vanile.
Po osobi je potrebno:
- 1 banana
- 1 kašika putera
- 1-2 kašike braon šećera
- 1 kašika ruma
- malo cimeta ili vanile
Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!
OTKRIVAMO: Evo šta treba da jedete da biste imali zdrave zube!
Isecite banane na deblje kolutiće (može i na pola ako ste veštiji). U tiganj stavite maslac, banane, med i šećer i zagrevajte na vatri srednje jačine dok ne karamelizuje. Kad počne da menja boju, dodajte rum. Kada dobijete svetlo braon boju - skinite sa vatre, pospite cimet ili vanilu, pa servirajte.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)