Transformacija ukusa kroz začine: karamelizovane banane

Malo termičke obrade, malo začina - i banana na koju smo navikli više neće biti ista!

Karamelizovane banane možete servirati sa šlagom i prelivom od čokolade ili sladoledom od vanile.

Po osobi je potrebno:

- 1 banana

- 1 kašika putera

- 1-2 kašike braon šećera

- 1 kašika ruma

- malo cimeta ili vanile

Ove namirnice možete da jedete po ceo dan, jer imaju NULA KALORIJA!

OTKRIVAMO: Evo šta treba da jedete da biste imali zdrave zube!

Isecite banane na deblje kolutiće (može i na pola ako ste veštiji). U tiganj stavite maslac, banane, med i šećer i zagrevajte na vatri srednje jačine dok ne karamelizuje. Kad počne da menja boju, dodajte rum. Kada dobijete svetlo braon boju - skinite sa vatre, pospite cimet ili vanilu, pa servirajte.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)