Čorba od junećih rebara i mladog luka
Ova čorba ima intenzivan i bogat ukus...
Sastojci:
- 500 g junećih rebara
- 4 šargarepe
- 3 krompira
- 500 g mladog luka
- 2 kašičice brašna
- pola kašičice crvene paprike
- 10-ak bibera u zrnu
- 2 kašičice začina
- 1 grančica sveže nane
Priprema:
Potrebno je u slanoj vodi obariti juneća rebra ili neko drugo meso za supu. Meso se izvadi, iseče na kockice, a supa ocedi. Napraviti blagu zapršku (malo ulja, kašičica brašna, pa kad zapeni, pola kašičice crvene paprike i skloniti). Na zapršku staviti 3-4 veće šargarepe iseckane na kockice i naliti sa oceđenom supom, pa kuvati. Dodati začina po ukusu, zavisno koliko je supa bila slana, i 10-ak zrna bibera. 2-3 srednja kromprira, takođe, iseći na kocke i očistiti 500 g mladog luka i iseći pera na rezance 3 cm dužine.
Dodati u čorbu mladi luk i nakon 5 min i krompir i meso. Obavezno dodati grančicu nane (5-6 listića). Kuvati još 20 minuta odnosno dok svi sastojci ne budu gotovi, a zavisno od ukusa mogu se promeniti količine povrća. U gotovu čorbu možete dodati nekoliko kockica sira po želji.
(Telegraf.rs)