Špageti putaneska, s crnim maslinama i ljutim papričicama

Poznata, aromatična pasta će biti idealan, izazovan obrok za večeru u dvoje...

Sastojci:

- 200 g špageta ( integralne)

- 2 kašike maslinovog ulja

- 3 manja ili 2 veća inćuna

- 1 čen seckanog belog luka

- 40 g crnih maslina

- 1 kašičica kapara, ispranih i grubo nasečenih

- 200 g paradajza, oljuštenog i iseckanog

- malo seckanog peršuna

- 1/2 kašičice tucane ljute papričice

Priprema:

Staviti u lonac posoljene proključale vode špagete da se kuvaju koliko je naznačeno na pakovanju (obično 8-10 min), paziti da ostanu al dente. Za to vreme u tiganj sipati ulje, propržiti beli luk i zgnječene inćune dok luk ne dobije bledo-žutu boju, a inćuni se "istope". Dodati masline (kojima treba izvaditi košticu i preseći ih na pola), kapare, papričicu i paradajz. Ocediti kuvane špagete, prebaciti ih u dublju činju, preliti pripremljenim putaneska sosom i posuti seckanim peršunom. Poslužiti odmah!

(Telegraf.rs)