Piletina sa krompirom na francuski način

Za današnji ručak, isprobajte piletinu sa nešto drugačijim začinima!

Sastojci:

- 1 veće pile

- 1 kg krompira

- 1 dl ulja

- 2 kašičica soli

- 2 kašičica crvene slatke paprike u prahu

- 2 kašičica kurkume

- 1 kašičica belog luka u prahu

- 1 kašičica začina

- 4 kašika parmezana

Priprema:

Rernu upaliti na 200 stepeni. Piletinu iseći na veće komade. Pomešati ulje sa svim začinima, (so, paprika, kurkuma, beli luk, parmezan). Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati mešavinom. S preostalom mešavinom preliti okrompir koji smo očistili i narezali na oblik pomfrita.

Dobro izmešati, pa raspodeliti oko piletine. Peci oko 50 minuta, dok se piletina lepo ne zapeče, a krompir ne bude mekan. Poslužiti uz salatu po izboru.

(Telegraf.rs)