Kis loren s dimljenom pečenicom i šampinjonima

Francuski klasik iz oblasti Lorene, koji se pravi sa slaninom, uvek možemo da obogatimo novim ukusima...

Sastojci:

Testo:

- 200 g mekog brašna

- 100 g maslaca

- 1 jaje

- malo soli

Fil:

- 200 g dimljene pečenice

- 100 g rendanog sira

- 100 g mariniranih šampinjona

Preliv:

- 3 jaja

- 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i  umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Sitno iseckati dimljenu pečenicu i šampinjone, a sir narendati.

Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti fil i preliti jajima umućenim s kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.

(Telegraf.rs)