Kis loren s dimljenom pečenicom i šampinjonima
0
Francuski klasik iz oblasti Lorene, koji se pravi sa slaninom, uvek možemo da obogatimo novim ukusima...
Sastojci:
Testo:
- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli
Fil:
- 200 g dimljene pečenice
- 100 g rendanog sira
- 100 g mariniranih šampinjona
Preliv:
- 3 jaja
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Sitno iseckati dimljenu pečenicu i šampinjone, a sir narendati.
Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti fil i preliti jajima umućenim s kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.
(Telegraf.rs)