Ukusno začinjen i serviran humus, koji ćete obožavati!
5
Ovaj klasik istočnjačke kuhinje treba služiti s različitim dodacima - pa evo predloga...
Sastojci:
- 300 g leblebija (prethodno ih skuvati)
- 2 čena belog luka
- ½ dl maslinovog ulja
- 1 dl vode u kojoj su se kuvale leblebije
- 2-3 kašike limunovog soka
- 1 mala kašika sitno seckanog peršuna –lišce
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 1-2 kašike tahini paste (od susama)
- 1 kašika miso paste
- malo crnih maslina za serviranje
Priprema:
Leblebije, zajedno s vodom, limunovim sokom i belim lukom, usitnite u električnoj seckalici da dobijete glatku masu. Umešajte maslinovo ulje, tahini pastu, peršun, biber i miso pastu. Pripremljeni namaz stavite u frižider i ostavite da se dobro ohladi. Poslužite na zapečenom hlebu i pospite semenkama susama i naseckanim crnim maslinama.
(Telegraf.rs)