Ukusno začinjen i serviran humus, koji ćete obožavati!

Ovaj klasik istočnjačke kuhinje treba služiti s različitim dodacima - pa evo predloga...

Sastojci:

- 300 g leblebija (prethodno ih skuvati)

- 2 čena belog luka

- ½ dl maslinovog ulja

- 1 dl vode u kojoj su se kuvale leblebije

- 2-3 kašike limunovog soka

- 1 mala kašika sitno seckanog peršuna –lišce

- ½ kašičice mlevenog bibera

- 1-2 kašike tahini paste (od susama)

- 1 kašika miso paste

- malo crnih maslina za serviranje

Priprema:

Leblebije, zajedno s vodom, limunovim sokom i belim lukom, usitnite u električnoj seckalici da dobijete glatku masu. Umešajte maslinovo ulje,  tahini pastu, peršun, biber i miso pastu. Pripremljeni namaz stavite u frižider i ostavite da se dobro ohladi. Poslužite na zapečenom hlebu i pospite semenkama susama i naseckanim crnim maslinama.

(Telegraf.rs)