Pripremite filete smuđa na jednostavan i ukusan način

Ova riba ima jako kvalitetno meso, pa njen ukus treba pažljivo istaći!

Sastojci:

- 4 fileta smuđa (po 150 g)

- 60 g pšeničnog glatkog brašna

- 150 g maslaca

- 2 manje glavice luka

- 4 kašike limunovog soka

- ½ kašičice soli

- 1 kašika naseckanog peršuna

Priprema:

Filete smuđa uvaljajte u brašno. U tiganju na srednjoj vatri zagrejte 70 g maslaca. Smuđ pržite tako da koža bude okrenuta prema gore. To učinite sa svake strane nekoliko minuta i odložite ribu na tanjir za serviranje. U tiganj dodajte preostali maslac, sitno naseckani luk i na jačoj vatri pržite do svetlosmeđe boje. Dodajte sok limuna, so i peršun, odmah preko ribe. Poslužite sa kuvanim povrćem ili krompirom.

(Telegraf.rs)