Za one sa posebnim željama – posebno pripremljen biftek
0
Tartar-biftek je poznati specijalitet koji se servira uz maslac i tost...
Sastojci 4 osobe:
- ½ kg finog bifteka
- 3 kašike senfa
- 3 žumanca
- 1 dl maslinovog ulja
- sok od 1 limuna
- malo kima
- malo ljute mlevene paprika
- malo bibera
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 kisela krastavca
- malo kapara
- 1 čašica konjaka
- so i sveže samleven biber
Priprema:
Sveži biftek pažljivo očistiti od žilica i masnoće i jako oštrim nožem iseckati što je moguće sitnije. Ostale sastojke, isto tako, što više usitniti i sve dugo mešati i mesiti. Podeliti na 4 polulopte i staviti na tanjr. Možete dekorisati listovima zelene salate, pa poslužiti uz topli tost premazan maslacem. Takođe, možete na vrh svake kugle “ugnezditi” sveže žumance, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)