Gusta čorbica od povrća
0
Ovu sjajnu čorbu možete jesti pre ručka - ali i kao dijetalnu večeru...
Sastojci:
- 1 praziluk
- 3 šargarepe
- 1/2 korena peršuna
- 1 manje koren celera
- 1 manja zelena tikvica
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 veća crvena paprika
- 1/2 kašičica belog luka u prahu
- so i biber
- peršun
- 500 ml soka od paradajza
Priprema:
Svo povrće iseći na kockice. Na ulju prvo dinstati praziluk 2-3 minuta, pa onda dodati ostalo povrće i dinstati s mešanjem oko 5 minuta ili dok ne omekša malo. Doliti vodu. Staviti začine i so, pa ostaviti supu da vri i da se kuva oko 1h. Pred kraj sipati i paradajz-sok. Dosoliti i začiniti po potrebi i servirati.
(Telegraf.rs)