Pileća supa sa šargarepom i celerom
Tradicionalno domaće predjelo - jer kao što znamo: ništa bez kašike!
Sastojci:
- 400 g pilećeg mesa
- 2 kašike putera
- 2 šargarepe
- 1 glavica luka
- 3 krompira (izrezan na kockice)
- 1/2 šoljice graška
- 2 struka celera
- 2 kašike griza
- 1 žumance
- 1 šaka peršuna
- so, biber, začin
Priprema:
Piletinu staviti u šerpu, dodati začine, zaliti vodom i kuvati. Kuvanu piletinu izrezati na manje komadiće i staviti da se kuva. U drugoj šerpi na puteru propržiti luk, šargarepu i celer 10 minuta, dodati krompir, grašak, sve zaliti vodom i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša, pa dodajte kuvano i izrezano pileće meso, a zatim neka, ponovo, malo provri.
U posudi pomešati griz, malo vode i žumance. Mešavinu dodajte u supu i neprestano mešajte, dok se supa ne zgusne. Ako je potrebno dodajte još začina i peršun.
(Telegraf.rs)