Dinstana junetina s aromatičnim sosom
0
Dobra stvar kod ovog jela je što uvek možete da spremite više i ostavite za naredni dan, ili čak da zamrznete...
Sastojci za 5 osoba:
- 800 g junećeg mesa
- 4 glavice crvenog luka
- beli luk
- biber
- so
- mlevena crvena paprika
- ravna kašičica majčine dušice
- 1,5 kašika gustina
Priprema:
Pržiti iseckani crveni luk do braon boje, dodati so, meso tako da prekrije luk, a zatim dodati beli luk, biber, majčinu dušicu, crvenu papriku, sve to pržiti na laganoj vatri, da meso dobro omekša i dodavati vodu po potrebi.
Razmutiti 1,5 kašika gustina sa malo vode, dodati i sačekati da se sos zgusne. Poslužiti sa kuvanim krompirom, pirinčem, makaronima ili sa knedlama.
(Telegraf.rs)