Povrće zapečeno sa sirom i kačakavaljem
2
Deca ne vole povrće? Pokušate to da rešite uz malo sira - obično deluje!
Sastojci:
- veća tikvica
- veća šargerepa
- 200 g graška
- 200 g karfiola
- 150 g mladog sira
- 100 g feta sira
- 2 komada jaja
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Tikvicu i šargarepu isecite na kockice, usitnite karfiol i stavite lonac da provri voda. Potopite svo povrće na 5 minuta da smekša, a za to vreme zagrejte rernu. Mladi sir, fetu, jaja, rendani kačkavalj i pavlaku za kuvanje izmešajte.
Sipajte povrće u nauljenu posudu za pečenje (vatrostalnu, idealno) i prelijte smesom od sira i jaja. Staviti da se peće 20-30 minuta na 180 stepeni dok porumeni. Služiti toplo ili hladno.
(Telegraf.rs)