Karfiol u ljutom sosu serviran s fusilima

Odlično vegetarijansko i zdravo jelo!

Sastojci:

- manja glavica karfiola

- crvena paprika, sitno seckana

- povrtna kocka za supu

- 200 ml pavlake za kuvanje

- so

- mleveni crni biber

- ljuta tucana paprika

- korijander

- mladi luk, sitno seckan

- maslinovo ulje

- pola pakovanja skuvanih fusila (ili druge testenine po želji)

Priprema:

Karfiol očistiti i podeliti na manje cvetiće. Staviti ga da se kuva u vodi u koju ste stavili kocku za supu, ali paziti da karfiol ne bude mnogo mekan na kraju. Ocediti karfiol od vode. Papriku i luk propržite na tiganju na malo maslinovog ulja.

Naliti s malo vode u kojoj se kuvao karfiol, dodati zatim pavlaku, pa sve zajedno kuvati dok se ne dobije gust sos. Posoliti, pobiberiti, staviti malo korijandera i tucane ljute paprike. Karfiol sipajte preko fusila, pa sve prelijte sosom i servirajte.

(Telegraf.rs)