Izuzetan recept za lignje iz rerne
Lignje su pune proteina i imaju malo masti, pa su i ukusne i dijetalne...
Sastojci:
- 1 kg lignji
- 3 kašike prezli
- 2 čena belog luka
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika naseckanog peršuna
- 1 limun
- so i biber
- maslinovo ulje
- ražnjići(drveni)
Priprema:
Lignje možete naći gotovo u svim marketima smrznute. Gotove smrznute odmrznite u hladnoj vodi u koju ste dodali kašiku morske soli. Sveže, ako kupujete, očistite, izaberite veće komade, pa isecite na trake ili kolutove, a zatim ih osušite pa stavite u posudu sa maslinovim uljem. U drugu posudu stavite prezle, rendanu koru limuna, so, biber, sitno seckani beli luk i seckani peršun i dobro promešajte.
Kolutiće ili trake lignji uvaljajte u mešavinu prezli, pa ih nabodite na ražnjiće pazeći da ostavite razmak između. Na pleh stavite papir za pečenje premažite ga maslinovim uljem, složite raznjiće, nakapljite sa još malo maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta. Izvadite raznjiće iz rerne. Servirajte ih sa kuvanim povrćem i salatoma po ukusu.
(Telegraf.rs)