Zdrava krem supa od celera, praziluka i neutralne pavlake

Uz bruskete ili krutone, možda i komad prepržene pancete - ovo može da bude divna večera...

Sastojci:

- 600 g celera

- 2 manje praziluka

- maslinovo ulje

- 3 čena belog luka

- 1 povrtna kocka za supu

- 150 ml pavlake za kuvanje

- so i biber

Priprema:

Celer očistite nožem za ljuštenje povrća i isecite ga na manje komade. Na 2 kašike maslinovog ulja dinstajte sitno seckani praziluk, pa dodajte i beli luk isečen na listice. Dinstajte koji minut uz stalno mešanje. Dodajte komade celera, nalijte vodu, dodajte kocku za supu i začine. Poklopite i kuvajte oko 30 minuta ili dok komadi celera ne budu meki.

Kuvano povrće prebacite u blender i usitnite sve u kašu. Vratite u lonac u kojem se kuvalo i na ringlu da čorba ponovo provri. Dodajte pavlaku i promešajte, zatim ostavite na vrućoj ringli još koji minut.

(Telegraf.rs)