Letnje lazanje sa povrćem i pilećom šunkom

Kada u klasičnim lazanjama crveno meso i sos zamenite piletinom i povrćem - dobijete laganije jelo, pogodno za tople dane.

Sastojci:

- 200 g pileće šunke

- 2 tikvice

- 2 veća paradajza

- 1 luk

- kesica rendanog parmezana

- paketić kora za lazanje

- maslac

- so

- biber

Priprema:

Izrendati pileću šunku i tikvice, narezati paradajz i luk na kriške. Kore za lazanje na kratko prokuvati. Na dno posude za pečenje staviti maslac, pa slagati redom kore za lazanje, malo maslaca, rendane šunke i tikvice, posuti parmezanom, složiti kriške luka i na njih - pa ponovno parmezan, pa kore za lazanje, maslac, tikvice, parmezan, luk, paradajz i na kraju na paradajz dodati ostatak parmezana.

Lazanje peći na najjače oko 20 minuta, tj. dok se sir na površini ne zapeče.

(Telegraf.rs)