Letnje lazanje sa povrćem i pilećom šunkom
0
Kada u klasičnim lazanjama crveno meso i sos zamenite piletinom i povrćem - dobijete laganije jelo, pogodno za tople dane.
Sastojci:
- 200 g pileće šunke
- 2 tikvice
- 2 veća paradajza
- 1 luk
- kesica rendanog parmezana
- paketić kora za lazanje
- maslac
- so
- biber
Priprema:
Izrendati pileću šunku i tikvice, narezati paradajz i luk na kriške. Kore za lazanje na kratko prokuvati. Na dno posude za pečenje staviti maslac, pa slagati redom kore za lazanje, malo maslaca, rendane šunke i tikvice, posuti parmezanom, složiti kriške luka i na njih - pa ponovno parmezan, pa kore za lazanje, maslac, tikvice, parmezan, luk, paradajz i na kraju na paradajz dodati ostatak parmezana.
Lazanje peći na najjače oko 20 minuta, tj. dok se sir na površini ne zapeče.
(Telegraf.rs)