Domaće lepinje s raznim semenkama

Napravite sebi sendvič u zdravim lepinjama: integralnim i začinjenim semenkama

Sastojci:

- 500 g integralnog pšeničnog brašna

- 1 kašičica soli

- kocka svežeg kvasca

- 350 ml vode

- 2 kašike ulja

- 1 belance

- kašika susama

- kašika seneki sunckreta

- kašika lana

- po želji kim ili mak

Postupak:

Razmutiti kvasac sa kašikom mlake vode, a u posudu za mešenje staviti brašno i so. Dodati mlaku vodu, razmućen kvasac i ulje pa umesiti testo. Testo pokriti plastičnom folijom i ostaviti da naraste. Izmešajte sve semenke u jednoj činijici.

Premesiti i podeliti na 16-20 delova, oblikovati loptice i redjati na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite umućenim belancem i pospite semenkama. Ostaviti da ponovo narastu i peći što je moguće kraće, u već ugrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada se prohlade napravite sendviče i uživajte!

(Telegraf.rs)