Zdraviji pileći kroketi sa šunkom i kačkavaljem

Ne mora sve što je pohovano da se prži u dubokom ulju - zdravije je, a često i ukusnije, kada se ispeče u rerni!

Sastojci:

- 250g obarenog krompira

- 350g mlevenog pilećeg belog mesa

- 100 g šunke

- 100 g kačkavalja

- 3 jaja

- so i biber

- brašno

- prezle

- ulje

Uključite rernu na 200 stepeni. Iseckajte šunku i kačkavalj na manje kockice. Sjedinite to sa pasiranim krompirom, mlevenim belim mesoom, 2 jaja i začinima - pa vlažnim rukama pravite valjčiće.

Umačite ih u jaje umućeno s malo brašna, zatim ih uvaljajte u prezle i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Kroketi su gotovi kada porumene. Poslužite uz svežu salatu i umak na bazi majoneza.

(Telegraf.rs)