Kiš sa šparglom i cherry paradajzom

Klasičan kiš-loren se sprema sa slaninom, ali su sve ostale varijacije na ovu temu jednako ukusne!

Sastojci:

- 200 g mekog brašna

- 100 g maslaca

- 1 jaje

- malo soli

- 200 g špargle

- 100 g rendanog kačkavalja

- 150 g cherry paradajza

- 3 jajeta

- 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i  umesiti glatko testo pa ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Iseckati šparglu na 2-3 dela, a cherry na pola. Sir treba narendati.

Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti ovrće i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.

(Telegraf.rs)