Kremasta pasta s karijem i tikvicama

Testenine nikad dosta! Posebno ako je lagana, prolećna - a uz to i zanimljivo začinjena...

Sastojci:

- 200 g testenine

- 200 g tikvica rezanih na komade u obliku polumeseca

- 30 ml maslinovog ulja

- 1 mala glavica sitnije isečenog crnog luka

- 2 do 3 čena sitnije isečenog belog luka

- 1 žuta paprika

- 150 ml neutralne pavlake

- 100 g izrendane mocarele

- ravna kašika karija

- sitno iseckan peršun

Priprema:

U veću šerpu sipati vodu, posoliti i pustiti da voda provri, dodati pastu i kuvati je oko 10 minuta. Za to vreme iseckati tikvice, luk, papriku i beli luk. Ocediti pastu i isprati je hladnom vodom. U veći tiganj sipati ulje, zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast i mekan. Dodati papriku, pa pržite i nju samo da omekša. Onda dodajte tikvice i beli luk i mešajte, dok se malo ne proprži.

Izvaditi povrće iz tiganja - pa u njega sipajte kari, malo popržite i dodajte pavlaku. Kad se pavlaka zagreje dodajte mocerelu da se rastopi. Sipati pastu u veću posudu, preko nje staviti povrće pa prelijte sa kremastim sosom. Dekorišite sitno iseckanim peršunom i poslužite toplo.

(Telegraf.rs)